Кои коли са най-търсени? Не като марки, а като състояние. Тези на малко години, с ясна сервизна история, с малък пробег и в безупречно техническо състояние. А ако имат и гаранция, офертата става наистина неустоима. Точно такива предложения прави русенският клон на „София Франс Ауто“, официалният представител на „Пежо“ за България, което от няколко години организира успешни пролетни и есенни продажби на употребявани коли. Тази есен разпродажбата ще бъде в две части - в събота и неделя на паркинга на „Практикер“ на бул.“Липник“, а от понеделник до четвъртък - на паркинга пред шоурума на марката на улица „Иван Ведър“5 /до автогара Изток/.
По този повод разговаряме с търговския директор на „СФА“ в Русе Стилияна Цанева.

- Г-жо Цанева, бизнесът на „София Франс Ауто“ е свързан главно с продажбата на нови коли, какво ви кара да организирате периодично оказиони на открито?
- Ще направя малка корекция - бизнесът на „София Франс Ауто“ наистина е свързан основно с продажбата на нови автомобили с марката „Пежо“ от цялата гама на компанията, но нашият фирмен оказион работи от много години и вече се е доказал като надежден доставчик на употребявани коли. Те не отстъпват по качества на новите, но имат едно голяма предимство - ниските цени, затова може да се каже, че са изборът на практичните. Говорим предимно за върнати от лизинг автомобили, към които през последните години интересът неизменно расте. Това е и причината до момента да сме провели десет   разпродажби в последните пет години.
- Кои са индикаторите, че има интерес към този тип автомобили?
- Най-ценната информация е тази, която получаваме при директни контакти с клиенти или потенциални купувачи. „Пежо“ е доказана марка, автомобилите ни са винаги на гребена на технологичната вълна като двигатели, ходова част, оборудване за сигурност и асистенти и това обяснява факта, че постоянно получаваме запитвания от клиенти за автомобили, които да са на малко километри със сервизна история и с възможност за лизинг.
- Какво ще предложите този път?
- Посетителите на оказиона ще могат да избират от моделите на „Пежо“ - 206 седан, 207, 208, 308, 508, 3008, 4007. Ще има обаче и представители на други марки. Освен с изложените на място модели, всеки купувач ще може да се запознае с наличните в страната, общо над 100 автомобила. Търговският и сервизният  екип на „София Франс Ауто“  ще предоставя пълна информация за техническото състояние, пробега и възрастта на автомобилите.  
- Как стои въпросът с гаранцията?
- Употребявани автомобили „Пежо“ могат да имат гаранция до 6 месеца или 6000 км. Доказателство, че сме уверени в качеството и сигурността на предлаганите от нас употребявани автомобили. Част от тях имат фабрична гаранция.
- Предлагате ли отново изкупуване на автомобили от клиенти?
- Ние традиционно предлагаме тази услуга. Правим обективна оценка на състоянието на автомобила, независимо от марката му и му определяме честна цена, която се приспада от първоначалната вноска при купуване на нов или употребяван автомобил от нашите предложения.
- Като говорим за цени, могат ли посетителите на оказиона да разчитат на някакви отстъпки?
- В периода на акцията клиентите ще имат възможност да се възползват от промоционалните цени на изложените коли.
- Защо разделяте оказиона на две - пред „Практикер“ и пред представителството на ул.“Иван Ведър“?
- Ние не го разглеждаме като разделяне на две, а по-скоро като организиране на един оказион на две места. Първите два дни, на 14 и 15 октомври, ще бъдем пред „Практикер“, където има повече места за паркиране и е удобно за клиентите. За хората, които по една или друга причина не са успели да ни посетят през уикенда, удължаваме продажбите от 16 до 19 октомври пред шоурума на „Пежо“ на улица „Иван Ведър“5, където също предлагаме удобни места за паркиране и възможност колите да бъдат спокойно разгледани и проучени.