14 000 лева ще трябва да компенсират стреса и болките на русенка, озовала се ненадейно под метално оградно пано, докато върви по улицата преди близо 3 години - на 3 септември 2014-а. С.П. говорела по телефона със сина си, когато върху нея се стоварил тежкият елемент от ограда на пътен ремонт. Следващите й спомени са от близък магазин, където около нея се суетели хора в опит да й помогнат.
Жената била отведена в болницата, където се оказало, че лъчевата и лакътната кост на лявата й ръка са счупени и има множество охлузвания и натъртвания. 
Последвало дело срещу общината, която възложила на търновската фирма „ВТ Инженеринг“ ООД злополучния за С.П. ремонт. Искът бил за по 10 000 лева от всеки ответник, но предявен частично - по 1000 от местната власт и от дружеството. Съдът веднага й ги присъдил, но преценил, че реалната сума, която С.П. заслужава, е 8000 лева, а не 10 000. 
Последвало ново дело срещу фирмата и общината и фирмата изпълнител „ВТ Инженеринг“ ООД, но не за признатите 8000, а за по-малко - за 7000 лева от всеки от ответниците. И при този процес съдът се произнесъл в полза на пострадалата жена, като освен посочените суми - общо 14 000 лева, преценил, че трябва да й се плати законната лихва, смятано от деня на инцидента, и разноските по делото.