Малки деца и ученици със заверена ученическа карта ще могат да гледат безплатно първия мач на волейболния „Дунав“ в събота в зала „Булстрад Арена“. За възрастните цената ще е символична - само 2 лева, така че всички любители на този атрактивен спорт ще могат да напълнят трибуните, за да наблюдават игра от най-високо ниво. 
Мъжкият състав на клуба стартира участието си в първенството на Висшата лига с домакинство на ВК „Черноморец Бяла 2008“. Двубоят започва в 17 часа. 
„Искаме да поканим всички хора в Русе на първия ни официален мач за сезон 2017/2018. Първенството се очертава да бъде много интересно, а мачът с „Черноморец Бяла 2008“ е само началото, заяви старши треньорът на „Дунав“ Петър Шопов. Точно с неговото име почитателите на волейбола в Русе свързват надеждите си отборът най-после да се измъкне от втория ешелон и да заиграе в Суперлигата. Благодарение на него и финансовата помощ от „Монтюпе“ в Русе бяха привлечени силни играчи, с които отборът може да се пребори за Суперлигата.
Първата предсезонна проверка за „Дунав“ завърши с отличен - през изминалия уикенд русенци спечелиха приятелски турнир в Пловдив, в който играха четирите най-добри отбора в лигата. Избраниците на Шопов доминираха и спечелиха победи срещу „Строител“ (3:1), „Виктория Волей“ (3:0) и „ДЕЯ Спорт“ (3:1), по време на приятелски турнир в Пловдив. А след приключването му новият наставник на русенци определи отбора си като най-големия фаворит за промоция в най-елитната ни волейболна група.