Бившият футболист на „Дунав“ Самир Аясс се разписа за Ливан при лесния успех с 5:0 над Северна Корея в мач от Група „Б“ на квалификациите за Купата на Азия. Полузащитникът вкара третия гол в сблъсъка. След изиграването на първите четири кръга футболистите на Милодраг Радулович имат актив от 10 точки. На втора позиция в групата е Хонконг с 5, Северна Корея има 2, а на последното място е Малайзия със само 1 спечелена точка. 
Самир Аясс бе привлечен в „Дунав“ през октомври миналата година и направи много силни мачове. През лятото той поиска да премине в ливанския „Ал Ахед“, който заплати за него трансферна сума - нещо, с което русенски клуб не можеше да се похвали от години. При дебюта за новия си клуб халфът вкара два гола и направи две асистенции и затвърди позициите си не само в „Ал Ахед“, а и в националния отбор на Ливан. Това бе и голямата цел на Аясс.
Въпреки че вече няколко месеца е далеч от Русе, Самир продължава да поддържа връзка с бившите си съотборници и да се интересува живо от случващото се с „Дунав“, сочат изявите му в социалните мрежи.