За трета поредна година в Русе се провеждат Дни на културата, изкуството и образованието „Елиас Канети“. В богатия афиш са включени изложби, концерти, представяния на книги, кинолектории и спектакли.
Днес в 18 ч Доходното здание се открива изложбата на художничката Галина Неделчева - това е и началото на Канетиевите дни, а финалът ще бъде поставен от 42-ата Национална джаз среща, която приключва на 18 ноември. 
От 18 до 20 октомври е кинолекторията „Екранизирани романи“ с вход свободен, когато русенци могат да видят „Трамвай „Желание“, „Самотният бегач на дълги разстояния“ и „Ъндърграунд“, а в Седмицата на испанското кино от 23 до 27 октомври ще се прожектират 5 иберийски филма. 
На 30 октомври в Голямата зала на Доходното здание предстои концерт на певеца Михаил Белчев с участието на актрисата Кристина Белчева. На 6 ноември от 18 ч ще бъдат обявени победителите във фотоконкурса „Запази духа на Русе“. 11 и 12 ноември са посветени на младите таланти, като в първата вечер ще бъдат представени деца, автори и лауреати от 10-ия Национален ученически литературен конкурс „Стоян Михайловски“, а във втората младежка дискусия ще обсъди „Предизвикателствата при ползване на българския език в интернет пространството“.
Организатор на Дните на Канети е общинско предприятие „Русе арт“ с подкрепата на община Русе и общинската фондация „Русе - град на свободния дух“.