Уверяваме родителите, че случилото се е изключение, а не е практика. За 40 години история на тази детска градина не сме имали такъв случай и един инцидент не прави всички педагози лоши. Това каза директорката на детска градина „Червената шапчица“ Теменужка Тодорова по повод скандалния запис от забавачницата, който разкри агресивно отношение на възпитателка към децата.
Обвинената във физически и психически тормоз над малките човечета учителка Милена Иванова, която веднага след инцидента е уволнена, работи в детската градина от три години, а предходният випуск дори я е изпратил с аплодисменти.  
Това е човек с две лица, който при мои проверки винаги е бил на ниво, подхождал е с професионализъм към дадените задачи. Може би е имала лични и семейни проблеми, няма как да влезеш в главата на човек и да разбереш какво се случва, посочи още директорката. 
Родителите, които хвърлят обвиненията върху персонала на детската градина и които поставиха записващо устройство в дрехите на детето си, всъщност не са подавали сигнали до Тодорова. Информирали са я за случилото се едва след срещата на разтревожените родители с общинската шефка на „Култура и образование“ Ирена Петрова и секретаря на общината Димитър Генков. Тодорова е реагирала много бързо, като след поисканите обяснения и признанието на възпитателката, че е изрекла думите, в които я обвиняват, тя е уволнена.
Държа всичко да се коригира, има си ред. Не връщам никого, правят се предупреждения, дори и сигналите да са устни, но никой не е споделил с мен съмненията си, посочи още директорката. 
След инцидента в края на септември децата, подложени на грубо отношение от страна на уволнената вече възпитателка, продължават да посещават детската градина, като са отсъствали само 2-3 дни.
Предприела съм всички необходими мерки и се надявам да не се повтаря. Извиних се лично на родителите, защото и аз по някакъв начин лично се чувствам виновна, че не съм го установила. Но просто е нямало индикации, за да го установя. Смятам, че няма да има втори такъв инцидент или някакви отклонения от професионализма, увери още директорката на „Червената шапчица“. Вътрешната проверка в детската градина продължава, като са изискани писмени обяснения от всички работещи в сградата.