Министерството на отбраната обяви отново за продан бившата военна болница. Апетитният имот с площ от 18 859 кв.м, на които са разположени 16 сгради с обща застроена площ 4802 кв.м, е с начална тръжна цена 4 059 830 лева. Това е втори опит на военните да продадат имота, след като не успяха в края на миналата година. Тогава търгът беше насрочен за последния работен ден на 2016-а, но се провали поради липсата на интерес от страна на потенциални купувачи. 
Бившата военна болница в центъра на Русе е с отпаднала необходимост за отбранителното министерство и е включена в график на имоти със статут на частна и публична държавна собственост, предвидени за разпоредителни действия за 2017. Търгът е насрочен за 7 ноември в сградата на военното министерство в София, като кандидатите трябва да внесат депозит в размер на 1 623 932 лева. Тръжни документи могат да се закупят до 3 ноември, а заявления се подават до 6 ноември. Търгът ще бъде с тайно наддаване, на него ще спечели най-високата предложена цена. 
Още в началото на ноември миналата година Министерски съвет разреши продажбата на бившата военна болница и на бившето поделение на изхода на Русе по пътя за София. Решението бе взето след доклад на министъра, че двата имота вече не са нужни на армията. Те могат да се използват за стопански цели.