100% фалшива новина. Който я е пуснал, аз не съм нито колегата Симеонов, нито Антон Тодоров да ви давам оценки. Който без да провери 20 участници дали това, което казвам е истина, и е пуснал такива внушения, е 100% фалшива новина. Разчитам на вашия професионализъм.

Това заяви премиерът Бойко Борисов на брифинг н МС, предаде репортер на БГНЕС

Той подчерта, че има 20 свидетели, плюс стенограма. „Ако лъжа, елате и ме заплюйте мене. Седнахме, кафенце си пихме, говорихме си по различни теми, по програмите. Излизам и разбирам, че аз го бойкотирам. Това е не фалшива новина, нямате право да го внушавате, защото не е истина“, каза Борисов.

Той подчерта, че се е разпоредил на началника на кабинета да спре всички пътувания на министрите за няколко дни, за да се проведе КСНС на 17 октомври. Според него в сградата на „Дондуков“ е имало „прекрасна обстановка“.

„Ще видите от стенограмата. Аз предлагах дали да викнем друг вицепремиер, дали други хора от партията, за да излезем с решение“, каза още веднъж премиерът и подчерта, че „в общи линии споровете са два. Съгласието е, че трябва да има такъв орган. Несъгласията между двата закона, които се бият, те ще се решат в парламента. Няма да се решат в президентството. Кой кого да назначава за шеф. Сигурното е, че МС няма да го назначава. Битката сега е между парламент и президент. Не е моя“, заяви той.

„Президентът Радев дословно каза, цитирам: „Не е хубаво да завършвам и да излизаме долу без председателя на най-голямата парламентарна група Цветан Цветанов, без Мустафа Карадайъ на ДПС и без Веселин Марешки на Воля. Отидохме, извади си календара, ден по ден гледахме“, разказа Борисов.