Поредната вълна телефонни измами се надига в Русе и региона. На 7 октомври вечерта 83-годишна жена от Тетово получила кръстосани обаждания на домашния се телефон от мними полицай, дъщеря и лекар, които така майсторски я оплели в мрежите си, че накрая й прибрали цели 6000 лева. 
Първо на телефона позвънил мъж, който се представил за комисар от полицията и я предупредил, че група престъпници ще й искат пари уж за лечение на пострадал нейн роднина. Тя обаче не трябвало да се плаши, нито да им вярва, а да разчита на него - той по-късно щял да й каже какво да направи. 
Веднага след това се обадила „дъщерята“ на бабата и през сълзи взела да нарежда, че си е счупила краката и са нужни 10 000 лева за операция, за да не остане инвалид. След това позвънил пак мъж - „д-р Иванов“, който започнал да обяснява, че щял поставя златни пирони в краката на пострадалата й дъщеря, а кръга затворил „комисарят“. Той успокоил бабата, че неговите хора ще заловят престъпниците, но тя трябва да им даде колкото пари и злато има, за да бъдат използвани като веществени доказателства в съда. 
Колкото повече пари и накити дадеш, толкова по-дълго ще лежат, а ние веднага след ареста ще ти ги върнем, продължила телефонната обработка на бабата. 
Повярвала, че е на страната на добрите, тя признала, че има 6000 лева у дома, казала точния си адрес и оставила парите в торбичка пред портичката си. След като напразно чакала цяла нощ и цял ден да и върнат спестяванията, жертвата, се свързала с истинските полицаи в участъка в Червена вода.