Искането за по-лека мярка за неотклонение на бившия полицай Ваньо Димитров, задържан в затвора в Ловеч, бе отхвърлено от троен състав на Окръжния съд, който и вчера заседава по делото срещу него. То бе направено от адвоката на Димитров - бившия вътрешен министър от кабинета „Беров“ Виктор Михайлов, който се позова на актове на Европейския съд по правата на човека, на необходимостта подсъдимият да си гледа детето и на експертизата на съдебния лекар Пламен Димитров, че  имал много заболявания, но разпореждането на магистратите беше арестантът да бъде върнат зад решетките в Ловеч. Определението може да се обжалва в едноседмичен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.
Бившият криминалист от Първо РПУ бе задържан преди 10 месеца по подозрения, че е предупреждавал наркогрупа за предстоящи полицейски акции. Срещу него са повдигнати три обвинения - за разгласяване на държавна тайна, на служебна информация, както и за незаконно притежаване на патрони.
На заседанието вчера бяха приети експертизите от вещите лица за проведените разговори между доскорошния разузнавач трета степен в Първо РПУ с тартора на наркогрупата Мартин Иванов, за годността на намерените в дома му 56 патрона за пистолет „Макаров“ и медицинското заключение за заболяванията му.
В крайна сметка Окръжният съд отложи делото за 13 ноември, когато ще бъдат разпитани двамата неявили се свидетели и наркоразпространителят Мартин Иванов.