Футболистите на „Дунав“ тренираха на игрището на Русенски университет в понеделник, а вчера ритаха на терена на „Марисан“ и на закрито в „Ялта“. Причината е обичайната - Градският стадион отново е на локви след проливния дъжд през уикенда, а стадион „Дунав“ е все още в ремонт.
Планът беше да се съберем на Градския, но видяхме че няма да стане там, така че се пренесохме на стадиона на университета. Там обаче теренът е много твърд, трябваше да тренираме с маратонки. Представяте ли си - тичаме с маратонки. За каква подготовка да говорим. Днес бяхме на „Марисан“, след обед ще тренираме на закрито в „Ялта“. Надявам се утре (днес - б.р.), на Градския най-после да е сухо, за да може да проведем една нормална тренировка, заяви вчера старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов.
Наставникът на тима е убеден, че съществен принос за неубедителните резултати на отбора напоследък има липсата на тренировъчен терен. 
„От месеци няма къде да тренираме пълноценно. Хората не си дават сметка за това до каква степен липсата на качествена подготовка се отразява на представянето в мачовете. Правим каквото можем, но проблемът си остава. Същото се отнася и за школата - какви играчи да чакаме оттам, когато няма къде да тренират. Дано ремонтът на стадион „Дунав“ да приключи по-бързо“, каза Великов.
Добрата новина от „Дунав“ е, че към момента всички футболисти са здрави, така че отборът ще може да излезе в оптимален състав срещу „Славия“ в София в края на седмицата.