Система за събиране на данни в реално време чрез устройства, поставени в транспортни средства, разработена от екипа „Orange“ - Драган Кошаров, Берк Алямач и Борислав Кошаров, спечели първото място в 24-часовия спринт по програмиране CODE4TECH 2.0. Софтуерът визуализара събраната информация за интензивен трафик, задръстване, инциденти или проблемни участъци. Едно от възможните приложения на прототипа е следене в реално време на движението и резултатът от работата на техниката за почистване на пътища в зимни условия. Победителите взеха и специалната награда на Община Русе от 1000 лв. за разработка на софтуерен прототип, който е насочен към решаване на проблем на града. 
Заслужено второ място в хакатона взе отбор „New Generation“ на Ния Неделчева и Миряна Иванова - ученици в 8 клас на МГ „Баба Тонка“. Ученичките разработиха напълно функционално и завършено образователно приложение, което помага на деца да се учат да пишат букви и цифри, като ги очертават в шаблони. Техният продукт е готов да бъде публикуван в платформите за сваляне на приложения на Google и Apple и да помага на родителите и деца при учене на писане.
Трето място взеха Габриел Кънев и Любослав Александров с проекта „Improve my city“. Те демонстрираха завършен проект за идентифициране на проблеми, точно локализиране, изпращане на сигнали и предприемане на мерки за решаването им.
Интензивният спринт по програмиране, наречен хакатон CODE4TECH 2.0 - Русе 2017, приключи с презентациите на проектите и награждаване на победителите в русенски университет „Ангел Кънчев“. Събитието беше организирано от Сдружение в обществена полза „Startup Factory“ и подкрепено от компания Recheck, Община Русе, Фондация „Русе-град на свободния дух, „Катедра „Компютърни системи и технологии“ на русенски университет и други спонсори и партньори.
В състезанието се включиха над 30 участници, организирани в 11 екипа. Най-младата участничка беше Рая Христова на 11 години от СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“. Повече екипи останаха да работят през нощта, за да използват максимално ефективно кратката продължителност от 24 часа на хакатона и да разработят прототипите на своите софтуерни продукти.