Най-голямата продажба от НАП на земеделски земи в страната се предлага този месец от офиса на агенцията в Русе. За над 1000 дка плодороден чернозем в Дунавската равнина са обявени 2 търга с тайно наддаване от приходните инспектори в отдел „Продажби“. Стартовата цена в офертата е средно 300 лева за декар и това гарантирано ще привлече много желаещи да отхапят парче от тази баница, макар че едва ли ще има сделка на цена под 1000 лева на декар. Парцелите са в землището на община Попово, като повечето са в близост до съседните  села Берковски, Баба Тонка и Славяново. В част от земите са засадени вече добре израсли орехови дървета, които дават добри доходи от продажби на плодовете, и на дървесината, която е сред най-търсените от производителите на висок клас мебели у нас и в чужбина. Има и няколко изоставени в последните години парчета земя. Единият търг е на 16 октомври, а другият на 27 октомври.
Продажбата на имотите се осъществява от НАП след решение на Варненския апелативен съд, потвърждаващ иск на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу Юзеир Юзеиров. 
Юзеир Юзеиров и брат му Али станаха известни с опитите да учредят мюсюлманска партия „Отоман“. През 2010 година двамата бяха обвинени за организиране на партия на религиозна основа, за провеждане на митинг-събрание на незаконната партия „Мюсюлмандемократичен съюз“ и за едро хулиганство заради строителството на паметника на незнайния турски воин в село Славяново. Издигането на паметника в двора на къщата им предизвика силна обществена реакция и впоследствие той бе съборен след решение на ДНСК. През 2011 година пък Юзеиров бе арестуван в Белгия по обвинение за трафик на хора, по-точно по подозрения, че държи канал за проститутки за Западна Европа.