Над 700 млн. повече разходи за персонал има в следващия български бюджет, който правителството ще предложи и то във всички сектори. Това каза финансовият министър Владислав Горанов, предаде БГНЕС.

Държавата, ръководена от втория кабинет и сега от третия кабинет на Борисов върви добре, коментира финансовият министър. Той припомни данните, според които 2016г. сме на 4-то място по икономически растеж в Европа. „Тази година се очаква заветното число 100 млрд. Брутен вътрешен продукт да бъде произведено в България от всички български граждани“, заяви той.

Следващият български бюджет ще бъде с по-малък дефицит от този, който беше планиран. В него залагаме всички тези политики, с които преди 6 месеца претендирахме за изпълнителната власт“, заяви финансовият министър и посочи увеличението на учителските заплати. „Над 700 млн. повече разходи за персонал има в следващия български бюджет, който правителството ще предложи и то във всички сектори“, добави той. „Следващата година се очертава също да бъде добра за българската икономика“, подчерта още Горанов.