Трима души пострадаха при тежка катастрофа на пътя Русе-Бяла. Инцидентът е станал около 10 часа малко преди разклона за село Иваново. Ранените са настанени в русенската болница, а движението в района бе затруднено.

Катастрофата е станала в условията на силен дъжд и намалена видимост. На завой са се ударили челно лек автомобил „Мицубиши“, в който е пътувало младо семейство, и лек автомобил „Фолксваген Поло“, който се е движил към Русе. По първоначална информация японската кола, управлявана от 26-годишен водач, е предприела изпреварване и се е ударила в другата кола, където зад волана е бил 62-годишен мъж.

На мястото са изпратени три линейки на „Спешна помощ“ и специализиран автомобил на Гражданска защита, тъй като се е наложило да режат колите, за да извадят пострадалите. Двамата шофьори и пътничката в мицубишито са откарани в болницата, като единият от водачите е в тежко състояние. Той е с черепно-мозъчна травма и множество счупвания, има опасност за живота му. Причините за инцидента се изясняват.