Действащ полицай бе осъден за пиянска катастрофа, причинена при шофиране на практика без книжка.
Младшият оперативен дежурен във Второ районно управление Росен Бригов се сблъскал с колегите си от КАТ след нелепо произшествие в землището на Пиргово на 1 км от разклона за пътя Русе-Бяла. То е станало на 20 април, но за него се разбра едва сега. Малко след седем часа 44-годишният Росен Бригов излязъл от платното с „Фолксваген Поло“ и се ударил в крайпътно дърво. На място пристигнал екип на Пътна полиция и линейка. 
Бригов бил откаран в Университетска болница с фрактури на краката и контузии по тялото, от които доста дълго време се възстановявал. В болницата му е взета кръвна проба, която показала причината за удара - 3.32 промила алкохол. Освен това пътните полицаи установили, че книжката му е с изтекъл срок и не е подновена.
На 2 октомври състав на Районния съд наложи на Бригов шест месеца затвор с три години изпитателен срок и 300 лева глоба след предварително споразумение между полицая и прокуратурата. Възпитателната работа с условно осъдения младши оперативен полицай се възлага на полицейски инспектор от Второ РПУ. За книжката му в решението на съда не пише нищо, тъй като тя е невалидна и магистратите квалифицират подсъдимия като неправоспособен шофьор, на който няма как да се отнеме свидетелство за управление, което не притежава. 
В момента служителят не е отстранен от работа. Тече проверка от дисциплинарна комисия и след нейното заключение ще решим какво наказание ще му наложим, каза вчера директорът на ОД на МВР старши комисар Теодор Атанасов.