Германия надделя над Северна Ирландия с 3:1 на стадион "Уиндзър Парк" в Белфаст и си гарантира участие във финалите на Световното първенство през 2018 г. в Русия.

През първото полувреме се разписаха Себастиан Руди и Сандро Вагнер, а в 86-ата минута Джошуа Кимих покачи на 3:0 за Бундестима. В самия край на двубоя северноирландците стигнаха до почетно попадение, автор на което стана Джош Магенис. За Германия това е девета поредна победа в квалификациите и тимът е недостижим на върха с пълен актив от 27 точки. Отборът на Северна Ирландия, който вече си бе гарантирал място в баражите, заема втора позиция в група С, Чехия има 12, а Норвегия, която разгроми Сан Марино с 8:0 снощи, е на четвърто място с 10 т.

Сигурен участник на Мондиал 2018 е и тимът на Англия, който победи Словения с 1:0 на "Уембли". Единственият гол в мача вкара Хари Кейн в заключителните секунди на мача. Островитяните с актив от 23 точки си гарантираха първото място в група F.

Аржентина пък ще трепери до последно, след като не успя да победи Перу у дома на стадион "Алберто Армандо" в Буенос Айрес. Срещата завърши 0:0 и Перу остава на пета позиция с еднакви точки с Аржентина и по-добри допълнителни показатели. За финалите на Световното се класират директно първите четири отбора, а петият играе бараж с представителя на Океания. Аржентина се нуждае от задължителна победа над Еквадор в заключителния си мач срещу Еквадор като гост, но дори и това може да се окаже недостатъчно на отбора да играе в Русия.