Футболистите на „Дунав“ ще пътуват днес за Елена, където ще играят контролен мач срещу „Локомотив“ /Горна Оряховица/. Елена е родният град на старши треньора на русенския отбор Васелин Великов, а проверката бе уредена заради паузата в Първа лига покрай последните две квалификации на националния отбор срещу Франция и Люксембург. Двубоят на стадион „Чумерна“ ще започне в 16 часа и ще бъде рефериран от великотърновска бригада. 
„Локомотив“ /Горна Оряховица/ отпадна от елита през отминалия шампионат, а сега е десети в първенството на Втора лига. Отборът има 13 точки, а в последния си мач направи домакинско равенство от 1:1 срещу „Монтана“. Водачът „Ботев“ /Враца/ е с 25.
Старши треньорът на „Дунав“ Васелин Великов ще заведе в Елена всичките си футболисти. В групата за първи път ще е юношата Благовест Ленков, който прави добро впечатление с изявите си за отбора при момчетата до 19 години. Ленков е нападател в тима на треньора Цветомир Младенов. 
В автобуса ще се качат и преотстъпените в „Локомотив“ /Русе/ Стефан Митев и Сонер Хюсеин. След дълго отсъствие заради контузия с тима ще е и левият бек Христофор Хубчев. 
Междременно Спортно-техническата комисия към БФС и фирмата „Про Медия“ наредиха програмата за следващите кръгове в Първа лига. Ето какви и кога са мачовете на „Дунав“: 14 октомври, събота - „Славия“-“Дунав“ /15.30 часа/, 20 октомври, петък - „Дунав“-“Ботев“ /Пд/ /19.45 часа/, 30 октомври /понеделник/ - „Дунав“-“Септември“ /Сф/ /16.30/, 4 ноември, събота - „Берое“-“Дунав“ /15 часа/, 19 ноември, неделя - „Дунав“-“Черно море“ /15 часа/. 
Срещата пък от турнира за купата на България срещу „Струмска слава“ /Радомир/ ще се играе на 24 октомври, вторник, от 18 часа.