Солидно количество алкохол събудило мъжките мераци, но и животинските инстинкти у 41-годишния Северин Атанасов от Средна кула, който направил опит да изнасили 56-годишна жена, завършил неуспешно, но с много унижение и ужас за жертвата.
Нападението се разиграло на 9 декември. Пияният Северин отишъл в къщата на самотно живееща 56-годишна жена, видял открехнат прозорец на първия етаж и се промъкнал в коридора. Проверил втория етаж, после слязъл в бечовата стая и видял жената да спи в леглото си. Без много да му мисли, Атанасов й се нахвърлил, но алкохолът си казал думата и до акт не се стигнало. Осъзнал в миг на просветление, че въпреки това деянието му е подсъдно, нападателят започнал да заплашва жертвата си да мълчи, за да не й се случи нещо много лошо, а за да покаже, че не се шегува, извадил нож и го забил няколко пъти в стената.
Жената обещала, че ще си мълчи, за да се спаси, но след като насилникът си тръгнал, веднага позвънила в полицията и той бързо бил задържан.
За опита за изнасилване и за заплахите Районният съд наложи на 6 юни на Атанасов 6 години затвор при първоначален строг режим. Вчера осъденият се изправи пред троен състав от Окръжния съд, за да иска намаляване на наказанието, чието решение ще излезе до месец.