11 нелегални чужденци от различни националности са извадени от микробус при проверка на Гранична полиция на Дунав мост.
Във вторник в 5.30 часа сутринта за излизане от страната в Гюргево се явил румънски бус с двама млади шофьори. По документи те превозвали мебели за Букурещ. Проверката установила, че бусът е влязъл в България предния ден и смесеният граничен екип вкарал в товарното помещение детектор за отчитане на сърдечен ритъм. Уредът подал сигнал, че в каросерията има хора и мебелите били извадени. Тогава зад тях били открити свити на кълбо 11 души. 
Един от тях е от Бангладеш, трима от Пакистан, а останалите седем, измежду които две момчета на 14 и 17 години, са от Афганистан. Останалите са на възраст от 19 до 43 години. Всички, с изключение на мъжа от Бангладеш, са подали молби за убежище в България.
Разследването установило, че двамата румънски шофьори са взели незаконните пътници от София по поръчка на двама турци, пребиваващи в Букурещ. Те са предадени на румънските власти и ще бъдат съдени за каналджийство. Чужденците пък са откарани в лагерите в страната, от които са избягали.
Подобна голяма група от мигранти не е залавяна на Дунав мост от пролетта, когато в камиона на двама роднини от Тутракан бяха открити 50 чужденци при опит да заминат нелегално за Западна Европа.