Двама мъже се борят за живота си, а 15-годишно момче ще се лекува дълго от травмите от тежка катастрофа, предизвикана от поредния неправоспособен, яхнал безгрижно мощна кола напук на законите.
Минути преди полунощ във вторник 24-годишният Махмут Маринов слизал с бясна скорост с мерцедес със софийска регистрация по бул.“Христо Ботев“ от кв.“Дружба 3“. До него на предната седалка седяло 15-годишно момче, негов роднина. На кръстовището на Симова мелница Махмут не спрял на знака, а продължил направо и се блъснал челно в мерцедес с бургаска регистрация, управляван от 42-годишния русенец Пламен Петков, който отивал към Централна гара. 
След жестокия сблъсък двата мерцедеса се завъртели на 90 градуса и се блъснали в два стълба на метри от кръстовището на бул.“Цар Освободител“ с „Неофит Бозвели“. Бургаската кола се ударила от страната на шофьора в стълб от тролейбусната мрежа, а софийската се забила с багажника си в светофара.
Сигнал за катастрофата е получен на тел.112 в 23.45 часа. На място пристигнали екипи на КАТ, пожарната и Спешна помощ. Пламен Петков е изваден от бургаския мерцедес с тежка рана на черепа и травма в гърдите и е откаран в УМБАЛ Русе, където е поставен в медикаментозна кома. Мъжът е в Интензивно хирургично отделение с опасност за живота. Каращият без книжка Махмут, който освен това миришел на алкохол, е превозен до болницата с хематом на мозъка. Вчера той бе опериран за изчистване на кръвоизлива, но опасността за живота му все още е реална. 15-годишното момче е със счупен на две места ляв крак и също е оперирано. 
По случая е образувано досъдебно производство. На двамата шофьори са взети кръвни проби за алкохол.