Mtel Sport 1 ще излъчи на живо втория мач на Григор Димитров на тенис турнира от сериите ATP 500 в Пекин.

Двубоят ще започне в 14:30 часа в сряда, като този път първата ни ракета ще премери сили с Хуан Мартин дел Потро.

Димитров ще се опита да подобри отрицателния си баланс срещу аржентинеца, който е спечелил пет от шестте мача помежду им.

Именно при последната среща между двамата на турнира в Синсинати през август, българинът постигна първи успех над дел Потро. При победа първата ни ракета ще се изправи срещу победителя от двубоя между испанеца Роберто Баутиста Агут и словенеца Аляж Бедене.

Турнирът China Open е с награден фонд от над 3 милиона долара. Състезанието се провежда в Green Tennis Center, изграден специално за Летните олимпийски игри в Пекин през 2008 г. Комплексът има 11 корта, като централният „Диамантен корт” разполага с подвижен покрив и е с капацитет от 15 000 седящи места.

Mtel Sport 1 ще следи в реално време всичко най-интересно от надпреварата в китайската столица, като в първите кръгове спортният канал ще излъчва по пет мача на ден.

Първите срещи за деня стартират в 7:30 часа, а последните около 15:00 часа. Мачът за титлата е от 14:30 часа в неделя и също ще може да се гледа в директно предаване по Mtel Sport 1.