Вестник „Утро“ добавя ново свое участие в регионалното кулинарно състезание за непрофесионалисти „На върха на ножа“. След като преди три години журналист от вестника даде името на надпреварата за любители готвачи, сега редакцията изпраща свой представител, който да покаже, че хората от „Утро“ освен новини и коментари могат да готвят отлично и апетитни манджи. Гинка Иванова се включва в третото състезание в събота, като ще се представи в тандем с 12-окласника от Професионалната гимназия по туризъм Мариян Иванов. Държим да уточним, че Гинка и Мариян нямат роднинска връзка - двамата се запознаха вчера по време на пресконференцията, която дадоха главните организатори от ръководството на гимназията. 
Този път решихме в състезанието да дадем възможност да се изявят представители на медиите, каза директорката на ПГТ Ренета Вълева. Към всеки от делегираните готвачи от „Утро“, БНТ, Арена медиа, Русеинфо, ТВН и „Бряг“ се присъединява и гимназист, който да внесе „профи“ елемента в кулинарното шоу. Състезанието се провежда с подкрепата на общината, на общинската фондация „Русе - град на свободния дух“ и на местната структура на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите.  
Началото е в 9 часа на 7 октомври, като този път своите кухненски помещения ще предостави ресторантът на хотел „Сплендид“. Темата на тазгодишното издание на „На върха на ножа“ е „Основно ястие от русенската регионална кухня“. Журито - шеф готвачите Ивайло Димитров, Живко Димитров и Петър Атанасов, ще оценява дарбите и талантите на участниците. В момента първите двама от журито са на кулинарна конференция в Истанбул, а шеф Петър Атанасов се подготвя за участие в авторитетното състезание „Бокюз д‘Ор“. Отсега е ясно, че в събота в 13.30 ч, когато ще се обявят победителите в „На върха на ножа“, ще има приготвени два пълнени шарана и два вида пълнени чушки. Останалите две рецепти все още тънат в мистерия.