43-годишен с 10 присъди и три висящи дела отново се връща зад решетките за кражба на две кредитни карти и източване на голяма сума пари от тях. 
През август Георги Стефанов Сърбаков бе осъден от състав на Окръжния съд на три години и четири месеца затвор при строг режим за открадната чужда дебитна карта с ПИН-кода за нея и изтеглени на няколко пъти близо 900 лева. Обвинението тогава поиска пет години лишаване от свобода, но тъй като Сърбаков направи пълни самопризнания, по закон му бе опростена една трета от наказанието. 
Рецидивистът бе вкаран в затвора, но месец по-късно отново застана на подсъдимата скамейка за извършена нова кражба. След като бил освободен от затвора в Ловеч през май 2016 година, Георги се прибрал в Русе, но не започнал работа, а се върнал към занаята. На 21 ноември се разхождал в града и попаднал в козметично студио, където го чакало портмонето на козметичката с 200 лева, лична карта, две дебитни карти и листче с ПИН кодовете. Жената била в другото помещение и това съвсем улеснило кражбата. Малко след удара Георги преслушал картите и успял да измъкне 150 лева от едната. Другата била празна.
За този удар признал след задържането му за предната кражба на банкова карта. И в този случай Сърбаков направи самопризнания и си осигури по-облекчена присъда - две години в килия и 350 лева глоба.
43-годишният мъж е с дебело досие, натрупано пред последните 20 години с кражби на мобилни телефони, портмонета и дебитни карти. Добре познава обстановката в затвора, но очевидно това не го е накарало да търси честен начин за препитание.