България и Румъния търсят съвместни инвестиции за три важни проекта, съобщи след проведеното съвместно заседание между българското и румънското правителство в Евксиноград Бойко Борисов.
Първият проект е за втори мост до Русе, където това е най-лесно за изпълнение. От там до Букурещ са 45 километра, а страната ни проектира в момента пътя Русе-Велико Търново до магистрала „Хемус“, заяви премиерът.
Другият съвместен проект е мост за Никопол-Турну Мъгуреле, а третият - за магистрала от Констанца през Варна за Бургас с дължина около 200 километра. 
Оптимист съм, защото тол системата и концесията на подобни съоръжения ще привлекат инвестиции. По тези три проекта търсим съвместно инвеститори, има заявени такива, но най-вече тези проекти не се бият един с друг - икономическа, финансова, индустриална, търговска логика. Считам, че всеки проект не трябва да изчаква другите, а да се прави. Разбрахме се и да се постараем максимално да намерим по-бързо и ефикасно решение, за да се чувстват хората доволни, посочи Бойко Борисов.     У