Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев депозира оставката си в деловодството на Народното събрание. Това съобщи самият той на извънреден брифинг в парламента, предаде БГНЕС.

"Преди половин час си подадох молбата за прекратяването на пълномощията ми като депутат", каза Добрев, който беше принуден да се оттегли заради разкритията на схема за влияние в Хасково. Там на ръководни постове в общината се оказаха негови близки приятели и роднини.

„Тази широка подкрепа, която виждам в последните два дни, тя е оценка за моята работа“, каза Добрев.

Той прикани Елена Йончева „в следващите 24 часа или с тия нейните диаграмки да извади имена, фирми, икономически групировки, пари – кой какви пари е вземал, който какви пари е давал, или да му се извини. „Защото тази нейната история мина всякакви разумни граници. Това не означава, че аз няма да заведа дела срещу нея, все пак нека видим и нека тя самата поне един морален акт да извърши“, посочи Добрев.

Според него в история му имало добре скалъпени малки истини, които да изглеждат на зрителите по един ужасен начин. „Но тази тяхна атака към мен, нищо чудно да цели да се прикрият други неща, които се случват в държавата в момента“, посочи той, като даде пример с обвиненията на Румен Овчаров. „Всички много добре знаем какви са обвързаностите между Румен Овчаров и Корнелия Нинова“, посочи Добрев.

Преди това след разразилата се днес полемика, както сама каза, Цвета Караянчева зададе въпроси. „Първо, това ли са беквокалите на президента. Второ, това ли е битката, която президентът отваря срещу ГЕРБ и ако е така е редно да зададем няколко въпроса на човека, който е стратег идеолог на тази битка Корнелия Нинова“, заяви Караянчева. Сред въпросите, които тя зададе са: къде работи съпругът на Корнелия Нинова? Вярно ли е, че работи в „Лукойл“? На каква позиция е, каква заплата получава? Попита и дали „Лукойл“ е спонсорирала кампания на Корнелия Нинова и на БСП.