Футболистите на „Дунав“ завършиха 0:0 срещу поразклатения от кадрови проблеми отбор на „Пирин“. Грешната стъпка срещу един от удобните и преодолими тимове в Първа лига остави дунавци в дъното на таблицата - 12-и с актив от 9 точки. Парадоксалното в този етап от сезона е, че русенският отбор едва ли отстъпва игрово и като класа - и то се видя по-рано - пред тимове като „Верея“ и „Локо“ /Пд/, но тези отбори имат съответно 20 и 14 точки. 
И там е проблемът, който разяжда представянето на тима - в липсата на точки. Тази примка стиска като в менгеме сърцата на футболистите на старши треньора Веселин Великов и сякаш е сковала краката им в гипсово корито. Отборът е пренапрегнат, нервен, припрян и това прегаряне не му дава възможност да разгърне възможностите си. 
Ето, да вземем мача срещу „Пирин“, който на практика мина на една врата. Първо, няма да е честно, ако обвиним играчите в липса на желание. Напротив - всички се стараха много, но само с желание и старание не може да се очакват добри резултати. И то се видя при няколкото изключително добри ситуации за гол, които можеха да бъдат решени при малко повече спокойствие и хладнокръвие. Да, но един бърза да шутира, втори бяга от отговорност да стреля, трети, вместо да натисне спусъка веднага, решава, че трябва да комбинира в най-неподходящия момент. Като прибавим и късмета, осенил свише вратаря на гостите Благой Макенджиев, включително и при онзи красив удар на Будинов, когато топката се отби от напречната греда, става ясно, защото мачът приключи при тези две големи нули. 
Иначе като подход и организация на атаките „Дунав“ се справи на прилично ниво. Използваха се и двата фланга, непрекъснато се търсеха обходни действия, но когато идваше моментът за намиране на по-умни, опростени и оригинални решения, се правеше едно и също - центрирания, центрирания и пак центрирания! Само левият бек Михаил Милчев изсипа по този начин не по-малко от 6 шаблонни топки. А Будинов получи световъртеж от балоните над главата си. 
Да, положения за гол не липсваха - имаха ги Божидар Васев, Васил Шопов, Мирослав Будинов, Бирсент Карагарен. Но проклетата топка така и не влезе в мрежата.
А гостите не показаха нещо особено. Затвориха се, играха окопен футбол и за цял мач минаха центъра едва няколко пъти. Така играчите показаха какво е имал предвид треньорът им Милен Радуканов, който преди мача каза, че иска точка от Русе - красива или грозна. Към края на двубоя все пак организириха едно добро, макар и малко късметлийско нападение, което подсказа, че отбраната на „Дунав“ продължава да играе колебливо.  
В следващия си мач „Дунав“ ще гостува на „Славия“. Мачът ще се играе на 14 октомври от 15.30 часа.
„Дунав“: Антонов, Андреас Васев, Ларин, Милчев, Патев, Димов, Ненов, Божидар Васев /61-Георгиев/, Будинов, Шопов /75-Карлос Едуардо/, Костадинов /56-Карагарен/.
„Пирин“: Макенджиев, Цолев /50-Топузов/, Анти Рениа, Ничев, Кирилов /39-Стефанов/, Сандев, Костов /90-Митев/, Николов, Паланков, Траянов, Попев.