Нели ПИГУЛЕВА
Владимир Поричанский от Украйна е носителят на Голямата награда в 13-ото издание на единствения по рода си конкурс за екслибрис, организиран от българска библиотека. Резултатите от арт състезанието бяха обявени вчера и това съвпадна с откриването на най-новото пространство за култура в града - галерия „Библиотека“, която се намира в приземния етаж на РБ „Любен Каравелов“. Стилно оформено пространство и подходящо осветление дават възможност да се откроят подредените творби на автори на екслибриси по темата за свободата. Надяваме се оттук нататък това да бъде още една любима точка за русенци, които ценят културните изяви, каза директорката на библиотеката Теодора Евтимова. 
Сред гостите беше аташето от руското генерално консулство Марина Сергунина, поздравителни адреси изпратиха областният управител Галин Григоров и кметът Пламен Стоилов. 
Наградата на РБ отива в Аржентина при Сузана Санчес, връчваната за първи път награда за дете-участник е за Жофия Ламфалуши от Унгария.
Спонсорските призове получават Агнешка Липска от Полша, Деница Александрова и Ивелин Широв от България, Исмаил Аслан от Турция, Елеонора Гершанович от Германия. 
Темата за следващото издание на конкурса е Ex Libris - Ex Litera.