Седем вълшебни дни в грузинския черноморски град Батуми донесоха короната на Мистър Тийн Планета на русенския гимназист Неджми Невринов. 17-годишният ученик в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и градоустройство замина за Грузия веднага след първия учебен ден. Той спечели шанса да се състезава за планетарната титла сред младите чаровници, след като последователно стана носител на титлите Мистър Тийн България 2016 и Мистър Тийн Галакси 2017. За възпитаника на русенската модна агенция ELIT D MODELS това беше първо задгранично състезание. 
Вълнувахме се много - и той, и аз, разбира се, каза Диана Поптонева, собственичката на модната агенция, подготвила не един и двама елитни модели, разнасящи славата на Русе. Тя и Неджми постоянно си разменяли смс съобщения. „Неговите бяха по-лаконични, моите подробни - така ще застанеш, насам ще погледнеш, главата така, ръката - така...“, разказва Поптонева. 
 „Нейните съвети винаги са ми помагали, сега в Батуми - особено много“, признава Неджми. 
30-те участници от 10 държави, сред които Латвия, Естония, Русия, Казахстан, Монголия, се представили в 4 кръга и 3 аутфита. Демонстрирали спортен, екстравагантен и официален стил, показали и национални носии. Русенецът е благодарен на фирмите „Аполон“ и „Топмен“, които са му осигурили явяването и официалния тоалет, а също и на Фолклорен танцов театър „Найден Киров“, откъдето пък му предоставили народната носия. Облечен с нея, той шашнал журито и другите участници с майсторски приготвената от него шопска салата. 
„Някои неща си носех оттук - например, български суджук, други продукти си набавих в Батуми“, казва Неджми. 
Когато чул, че става носител на титлата Top Teen Model of the Planet, радостта му нямала предел. Веднага след Диана Поптонева новината научили родителите на Неджми и 9-годишната му сестричка Ревин, които живеят в село Смирненски. 
„Майка ми май се радва даже повече от мен“, смее се Неджми. И признава, че във възторженото настроение покрай титлата, не успял да разбере как навъртял цели двеста лева сметка на телефона... 
Радват му се и неговите съученици и приятели.
„Моделството ми дава самочувствие, освен това придобивам и други добри умения - в агенцията усвояваме не само правилна стойка и походка, но също и пантомима, и етикет и правила на поведение“, казва младежът. Всичко това му помага в общуването и новите запознанства. 
Неджми Невринов мечтае след като се дипломира в ПГСАГ да следва туризъм. И вярва, че всичко, което получи като познания и умения дотогава, ще му бъде от полза. Както, например, тазгодишната 20-дневна лятна специализация в италианския град Болоня. 
„Важното е човек да не спира да върви по посока на мечтата си“, казва носителят на световната титла Топ Тийн Модел, за когото мечтите очевидно започват да се сбъдват.