В неделя юношите на ЦСКА ще играят в София срещу „Дунав“ в София под ръководството на Ивайло Станев. Любопитното е, че Станев е юноша на русенския клуб, а неговата треньорска кариера върви нагоре, след като  вместо да му избодат очите, му изписаха вежди. 
Роденият на 4 февруари 1979 година Ивайло бе вратар в юношеските гарнитури на „Дунав“, за кратко, главно като резерва, игра и при мъжете, а после премина в „Локо“ /Русе/. При „железничарите“ не му провървя изобщо, защото клубът не бе в завидно финансово състояние, а по-късно стигна и до фалит. 
Първата му стъпка в треньорството е като наставник на вратарите в русенския „Чикаго Файър“ /Русе/. Да, имаше такъв клуб - от ден до пладне!
Но понеже птиченцето внезапно и бързо понякога каца на рамото, Ивайло се озовава като помощник на Ферарио Спасов в „Дунав“. Годината е 2006-а. Футболистите го гледат леко отгоре и се обръщат към него с прозвището му Шишарката. Важното е друго - че това кратко стажуване при освободения по-късно Спасов ще се окаже от генерално значение за кариерата на русенеца.
Феро се прибира в Ловеч, но приятелството между двамата вече е налице. Така Спасов му хвърля пояса и Станев тръгва към академията на „Литекс“. Минава чинно през всички етапи -  първо тренира деца, после юноши младша, нататък - юноши старша възраст. После получава правото да работи и като старши треньор, нещо, което се случва рядко при бивши вратари.  
И бързо се отплаща за доверието - шампион на България с юноши младша възраст през 2009 година. През същия сезон е носител на купата на БФС с юношите, родени през 1993 година. 
Така расте от сезон на сезон, за да се озове по силата на странното обединение „Чавдар-“Литекс“ в „рожбата“ ЦСКА-София. През 2016 година вече работи с втория тим на „Армията“, но после старши треньор на този отбор става Светослав Тодоров. Ивайло Станев е пренасочен към отбора на „червените“ с футболисти до 19 години. И тимът му става шампион. Сега пък е временен водач в състава на Елитната юношеска лига. 
Казват, че Станев се ползва със солидно доверие, защото е работлив и почтен човек. Твърдят, че старши треньорът на първия отбор Стамен Белчев често се допитва до него, за да разбере как се развиват някои от младоците. 
Хвала - да си само на 38 години и треньорският хоризонт тепърва да се разгръща пред теб е истински успех, при това постигнат само с труд и качества.