Д-р Александър Кунев е завършил Медицински университет в Плевен през 1999 година. След това четири години е специализирал акушерство и гинекология пак там. През 2003 година идва в Русе и започва работа в АГ комплекса към Многопрофилната болница. Междувременно д-р Кунев става и специалист по репродуктивна медицина и ин витро процедури. През 2010 година е назначен за управител на първия и единствен ин витро център в Русе, а от пролетта на тази година е собственик на Медицински център „Кунев“, който се помещава на партерния етаж в  бл.“Лермонтов“ на ул.“Борисова“.

- Д-р Кунев, вашият медицински център е най-новият в Русе, какви дейности се извършват в него? 
- Това е модерен и съвременен център за специализирана извънболнична помощ по акушерство и гинекология, хирургия, урология и образна диагностика. Лечебното заведение е с основна насоченост към бременната жена, майчинството, семейното планиране, репродуктивните проблеми в семейството и проблемите на жената в различните й възрасти от ранна детска до климактериума.
Центърът осъществява пълния обем извънболнична медицинска помощ, както и високо специализирани и тясно профилирани дейности. Сред тях са ехографско (ултразвуково) изследване на щитовидна жлеза, млечни жлези, коремни органи. Извършва се абдоминална, вагинална ехография - 3D, 4D и 4D live + запис на CD, както и доплерово изследване на съдове. Прави се още фетална морфология на плода, запис на детски сърдечни тонове, гинекологични прегледи. Тук е важно да отбележа, че женската консултация е както по здравна каса, така и платена. Извършва се и директна колпоскопия с визуализация на голям екран, който дава възможност за бърза, точна и качествена диагностика на предраковите изменения на маточната шийка. Правят се спермограми и електрокардиографии на сърдечен ритъм на пациенти. Най-общо казано, медицинският център е насочен към семейното здраве. 
- Каква апаратура използвате в центъра и колко кабинета има в него?
- Медицински център „Кунев“ е оборудван с нова съвременна апаратура за диагностика по световни стандарти в медицината и с висококвалифициран персонал. Разполага с операционна зала за еднодневна хирургия и леглова база с телевизор и собствен санитарен възел за почасов престой до 48 часа. В операционната се извършват малки манипулации с краткотрайна венозна анестезия, като кюретажи, микроаспирационни биопсии и други, които се правят дискретно и бързо и пациентите се връщат в максимално кратък срок към ежедневието си.
Манипулационната зала е за всички видове венозни вливания на жени с гинекологични проблеми и на бременни пациентки с наши или с техни медикаменти. Това се прави и на пациентки с болки, както и за задържаща терапия при бременнни, при повръщане, имуномодулираща терапия и лечение на анемичния синдром. Има два напълно оборудвани и отделни гинекологични кабинета, всеки от които разполага с ехограф с висока зрителна способност, както и терапевтичен кабинет. За мъжете се грижат хирург, уролог.
Освен рутинните изследвания, при нас се правят и по-специални като ранен и късен скрининг за болестта на Даун, записва се плодът и отделно могат да се оглеждат детайли от анатомията на сърцето, правят се и кръвни тестове за бебета, при които се хващат на 100% генетични малформации, когато те още не могат да се видят на ехограф. След като бременната влезе в осмия месец, се правят записи на детските сърдечни тонове, което е ранен скрининг за евентуални неблагополучия в края на бременността, с което се затваря целият цикъл за проследяване на родилката.
Центърът разполага със собствена ЛКК комисия за издаване на болничен при временна нетрудоспособност. Имаме и лаборатория, в която за удобство на пациента на момента се пускат всички назначени от лекар изследвания. 
На практика при нас идват и студентки от катедра „Здравни грижи“ към Русенския университет. 
- Какви пациенти обслужвате в центъра?
- Центърът обслужва пациенти от 1 до 81 години. Екипът ми обслужва всички детски градини, ясли и жителите от Централна гара до центъра на Русе. При нас всекидневно идват жени с гинекологични проблеми и мъже с хирургични и урологични проблеми.
- Работите ли със здравната каса?
- Да! Центърът и лаборатория „Рамус“ в него работят с направления по НЗОК.
- В Медицински център „Д-р Щерев“ вие бяхте специалистът за Русе по ин витро оплождането. Тук ще извършвате ли тази дейност?
- Разбира се, това бе основната ми идея за създаване на Медицински център „Кунев“. Това обаче ще стане след Нова година, защото ми трябва още малко време да го дооборудвам с необходимата апаратура. Така в Медицинския център ще затворим цикъла от преди до след раждане.
- Какво представлява ин витро оплождането?
- Ин витро оплождането е сбор от техники, при които двойка мъж и жена имат репродуктивни проблеми и не могат да заченат по нормален път. Това важи за мъже с много тежки нарушение в спермограмата и за жени, на които маточните тръби са частично или напълно запушени и има невъзможност за срещане на яйцеклетка със сперматозоид. За целта по хирургичен път се добиват яйцеклетки от жената, оплождат се при лабораторни условия и заченатият ембрион се поставя в жената между третия и петия ден.
- Вие от години помагате на семейства да си родят дете. С какви по-особени случаи сте се сблъсквали в практиката си?
- Това са случаи, при които мъжкият фактор е по-тежък и се налага използване на донорски материал или поради възрастта на жената и лошото качество на яйцеклетката се използват донорски яйцеклетки. При мен имаше случаи на размразени трансфери, което означава да се вземе яйцеклетка, да се замрази, да се размрази и да се върне у жената.