Карло Анчелоти вече не е треньор на германския хегемон Байерн Мюнхен, твърди ESPN.

Ръководството на клуба е взело решение да освободи италианския тактик на извънредна среща този следобед. Очаква се новината да бъде официално обявена от "Алианц Арена" всеки момент.

Загубата с 0:3 от ПСЖ в Шампионска лига снощи се оказа решаваща за съдбата на Анчелоти. Освен това той изпусна съблекалнята на баварците, което създаде ураган от скандали в отбора. Именно това е основната причина за слабите резултати в последно време. Освен тежкото поражение в Париж, в петък Байерн направи 2:2 с Волфсбург в Бундеслигата, а по-рано падна с 0:2 при визитата си на Хофенхайм. 

Според медиите в Германия, фаворитите за заместник на Карлето са трима. Това са Томас Тухел, който в момента е без работа, младият треньор на Хофе Юлиан Нагелсман и Вили Саньол, който е асистент на Анчелоти.

Под ръководството на Анчелоти, Байерн спечели титлата на Германия, две Суперкупи на страната и отпадна на 1/4-финалите в Шампионска лига през миналия сезон от Реал Мадрид. Това стана след продължения и сериозно съдийско рамо за "кралете".