Отборът на Пари Сен Жермен доказа, че е един от фаворитите за спечелването на Шампионската лига през този сезон, след като разби Байерн Мюнхен с 3:0 в мач от група В на турнира.

На „Парк де Пренс“ във френската столица домакините започнаха отлично и още във втората минута Дани Алвес откри резултата след страхотен пробив и асистенция на Неймар. В 31-та минута Единсон Кавани удвои преднината на парижани, като този път с решаващо подаване се отличи Килиан Мбапе. След почивката баварците натиснаха в търсене на обрат, но отново бяха наказани, след като в 63-та минута Неймар вкара трети гол за ПСЖ. До края на срещата не паднаха повече попадения и по този начин френският тим стигна до категоричен успех срещу един от грандовете на Европа. В другия мач от групата Селтик победи Андерлехт с 3:0 като гост.

На „Висенте Калдерон“ в Мадрид Челси постигна инфарктен успех срещу Атлетико Мадрид. Възпитаниците на Диего Симеоне поведоха в резултата пет минути преди почивката, когато Антоан Гризман реализира дузпа, отсъден за нарушение на Давид Луис. Алваро Мората изравни в 60-та минута, а резервата Миши Батшуай донесе трите точки на „сините“ с последното докосване в мача, разписвайки се в 93-та минута след асистенция на Маркос Алонсо. В другия мач от група С Рома победи Карабах с 2:1 като гост.

Останалите резултати:

Базел – Бенфика 5:0

ЦСКА Москва – Манчестър Юнайтед 1:4

Ювентус – Олимпиакос 2:0

Спортинг – Барселона 0:1.