Състезателят на „Динамо“ /Русе/ Христомир Димов спечели бронзов медал на световното първенство по джу-джицу. Възпитаникът на треньора Борислав Кисев завоюва отличието в категория до 41 килограма във възрастовата група до 15 години на шампионата в черногорската столица Подгорица. 
Христомир е отличен ученик в Математическата гимназия „Баба Тонка“. Тренира под ръководството на Кисев от 5 години. 
Финалът в тази категория можеше да е русенски, но Георги Драганов стана жертва на реферски пристрастия и в крайна сметка остана на девето мястго. Девети на 45 килограма се класира и Даниел Върбанов.
В Подгорица се проведе и балканско първенство за състезатели над 15 години. Момчетата от „Динамо“ Ясен Петков /60 килограма/ и Димитър Димитров /66/ завършиха на седмо място.  
Другата добра новина от „Динамо“ е, че пострадалият нелепо преди време на световното първенство по карате в Сърбия Тодор Събев вече се завърна в залата. Световният и европейският шампион ще помага на първо време при подготовката на младите бойци, но едва ли ще участва скоро в състезание.
Да припомним, че Тодор бе ударен коварно и на практика в гръб при спряна игра от, най-меко казано, некоректен румънски състезател. Тогава русенският майстор получи много тежка травма, но силното му тренирано тяло му позволи да се пребори с нелепото предизвикателство на съдбата.