Заболяването на Наим Сюлейманоглу от цироза и тежкото му здравословно състояние едва ли е повлияно изключително от вземане на медикаменти по време на състезателната му кариера, заяви пред Нова тв Нено Терзийски. 
Нено е възпитаник на русенското спортно училище и бивш съотборник на борещия си за живота си Наим от Желязната чета на Иван Абаджиев, когато Джобният Херкулес вдигаше за България. Самият Терзийски също е със златна визитка - той е трикратен световен шампион по вдигане на тежести и има зад гърба си 23 поправки на световни рекорди.
Много хора повреждат черния си дроб по едни или други причини. Иван Абаджиев ни даваше навремето  умерено количество медикаменти. Никога не са били с шепи. Непрекъснато ни говореше, че не трябва да прекаляваме. Тези медикаменти бяха важни за възстановяването ни след тренировка. Най-вероятно нещо от тях може да е предизвикало част от проблемите на Наим. Все пак и най-безобидното витаминче е химия, каза Терзийски.
А дали проблемът е свързан с употребата на алкохол?
Не знам, с него отдавна не поддържаме връзка. По принцип всеки човек в България употребява алкохол, а той все пак е живял в България. Нямам информация за злоупотреба с алкохол. През 2012-2013 година се разшумя, че Наим е зле, че ще умре, но тогава го възстановиха. Последно се видяхме, когато почина Иван Абаджиев. Шегувахме се, не спомена за проблеми, разказа Терзийски.
Според него Наим влязъл рано в националния отбор. 
Беше много млад. За щангите 15-годишна възраст е прекалено ниска. От юношеския национален отбор сме заедно. Аз бях на 18, той - на 15 години, в една категория. Правехме куп щуротии, отчете Терзийски и без колебание отговори на въпроса за здравословното си състояние, че се чувства добре.
Извън спортните спомени Нено разкри, че след края на спортната си кариера е открил малко магазинче, което разработил добре със съпругата си и семейството разчита на него за прехраната си.