Стилна артистична програма ще поднесат на русенските ценители на музиката басът Пламен Бейков и пианистката Божена Петрова. Тази година този творчески тандем навършва 10 години от първата изява на арт партньорството. Годишнината ще отбележим в скоро време, но преди това каним русенци на 3 октомври от 19 ч в оперното фоайе на камерен концерт, каза Пламен Бейков. 
Бейков и Петрова ще въвлекат своята публика в едно магично и носталгично музикално пътешествие, наречено със сантиментално-двусмисленото „Нечии скръбни очи“. Ще бъдат изпълнени творби, които меломаните рядко имат възможност да чуят: цикъла на Густав Малер „Песни на странстващия калфа“, петте песни по стихове на Блок, Хайне, Тютчев и Балмонт, обединени със заглавието „На здрачаване“ на Александър Гречанинов, и „Три песни по стихове на Микеланджело“ на Хуго Волф.  
Концертът ще бъде със субтитри, които ще покажат стиховете на песните в превод на български език. Освен това Пламен Бейков е подготвил и още една изненада - той възнамерява да прочете и две-три приказки на Братя Грим по време на концерта. Всичко това обещава вечерта идният вторник да се превърне в един изящен празник за хората с вкус към истински ценното.