10 000 лева обезщетение е осъден да плати С.М. за това, че блъснал Н.Д. с хондата си на пешеходна пътека и й причинил травми и страдания. Инцидентът е станал на 24 март миналата година на кръстовището на ул. „Борисова“ и бул. „Ген. Скобелев“. 
Жената тръгнала да пресича „Борисова“ на зелен светофар. Но тъкмо минала едното платно и светофарът светнал червено за пешеходците, а зелено за завиващите наляво към „Ген. Скобелев“ коли. Една от тях обаче бутнала жената и тя паднала на земята. Ударила главата си, счупила пубисна кост, натъртила се доста силно. 
Шофьорът веднага излязъл от колата, за да й помогне, пренесъл я на тротоара, а впослествие я посещавал в болницата, купувал й лекарства, платил и сметката й за интернет. Тя обаче се възстановявала бавно, изпитвала болки дълго врме, а заради фрактурата повече от месец не можела да движи левия си крак. Започнала да се страхува да пресича улици. Затова въпреки положените за нея грижи от страна на С.М., завела дело срещу него, за да получи чрез съда 15 000 лева, на колкото оценила страданията си. 
Там мъжът се опрял на коректното си отношение съм Н.Д., за да не бъде осъден, но магистратите преценили, че това би имало значение, ако делото е наказателно срещу него и се търсят смекчаващи вината обстоятелства. В случая обаче страданията на Н.Д. нямали нищо общо с неговите старания да й помогне, затова съдът сметнал, че той трябва да й плати обезщетение. То обаче било намалено с 5000 лева и така вместо поисканите 15 000, С.М. ще трябва да плати на жената 10 000 лева, ако решението влезе в сила. Той ще трябва да покрие и разходите й, които направила за лекарства - 102,49 лева, както и законната лихва по двете главници, смятано от датата на инцидента, както и 833 лева, които Н.Д. дала за адвокат. 
Решението е на първа инстанция.