„Дунав“ попадна на най-удобния съперник във 1/8-финалния етап от турнира за купата на България. Тегленият вчера жребий ще доведе в Русе отбора на „Струмска слава“ /Радомир/. Мачът ще се играе на 24, 25 или 26 октомври. Победителят в този единствен двубой ще продължи в следващата фаза на състезанието. Ако не стане някакво чудо, русенските футболисти могат да бъдат считани отсега за сигурни участници на 1/4-финалите.  
„Струмска слава“ играе във Втора лига и в момента е на 12-о място от 16 отбора с 11 точки при голова разлика от 13:19. В последния кръг радомирци загубиха като гости на „Ботев“ /Гълъбово/ с 0:1, но пък по-рано успяха да победят с 3:2 силния тим на „Монтана“. 
В отбора от Радомир играе един русенски футболист - Кристиян Дончев. След като стана студент в София, юношата на „Дунав“ бе привлечен в „Струмска слава“, където е втори вратар. В първенството дотук синът на бившия вратар на „Дунав“, „Локо“ /Русе/ и „Раковски“ Красимир Дончев има само 1 мач. Титуляр в рамката засега е Радослав Костадинов. 
„Славата“ е отбор, съставен основно от момчета, минали през школите на софийски клубове. Един от примерите е Александър Аспарухов от ЦСКА. След добрите играчи на този тим е игралият по-рано за „Локо“ /ГО/ и „Етър“ Денислав Мицаков. Наскоро пък клубът картотекира бившия младежки национал от „Раковски“ /Севлиево/ Самет Ашимов, който неусетно навърши 38 години. 
Ето и другите дуели: „Монтана“-“Левски“, „Лудогорец“-“Берое“, „Царско село“-“Ботев“ /Пд/, „Литекс“-“Локомотив“ /Сф/, „Етър“-“Септември“ /Сф/, ЦСКА-“Ботев“ /Враца/, „Славия“-“Локомотив“ /Пловдив/.