България спечели 2 златни, 6 сребърни и 2 бронзови медала от завършилото Eвропейско първенство по бокс за юноши в курорта Албена.

Втората титла бе спечелена от Даниел Любенов в категория до 75 кг. Във финала той победи с 4:1 съдийски гласа хърватина Габриел Веочич и триумфира като шампион. Другото злато е за най-лекия ни бьоксьор Ергюнал Сабри (кат. до 46 кг), който боксира първи от нашите днес.

Останалите ни шестима финалисти се окичиха със сребърните медали. След Ясен Радев (48) и Николай Атанасов (50), загуби в спора за титлите претърпяха и Стилян Христов (60), Емирджан Мехмед (63), Николай Зафиров (66) и Васил Стефанов (80).

Христов отстъпи с 0:5 съдийски гласа пред Уолш Келъм от Ирландия. Мехмед загуби със същия резултат от британеца Джак Олифант. Двубоят на Зафиров с Ярослав Михалушко завърши с 4:0 гласа в полза на украинеца, Стефанов бе победен с пълното единодушие на съдиите от руснака Михаил Захарев.

С бронзови медали преди ден се окичиха Стоил Станоев (70) и Георги Лефтеров (+80).

В досегашната история на Европейските за подрастващи България никога не е печелила 10 медала, а за сравнение от предходното първенство в Унгария миналата година се завърнахме с една титла и едно бронзово отличие.