Двама възпитаници на Училището по изкуствата в Русе бяха избрани за участие в първото издание на фестивала White Classics, който се проведе през почивните дни в Рибарица. Пианистите Вероника Илиева и Николай Димитров имаха привилегията да бъдат сред 7-те млади таланти на България, селектирани от организаторите за концерта White Talents, който представя най-изявените български музиканти до 16 години. 
10-годишната Вероника, ученичка на Евгени Желязков, и 16-годишният Николай от класа на Даниела Кюркчиева се представиха блестящо в залата на Secret Boutique Hotel. Младите русенски пианисти свириха на специално докарания за случая бял роял „Ямаха“. 
Това е поредното признание за Вероника и Николай, които в началото на септември спечелиха награди в международните конкурси „Наследници на Орфей“ в Албена и „Надежди, таланти, майстори“ в Добрич. Вероника е с награда за отлично представяне при най-малките в Добрич, а Николай има първа награда индивидуално в Добрич и две първи награди за камерна музика в Добрич и Албена, заедно с номинация за Гран при на конкурса в Албена.