Шофьор на „Мерцедес“ се размина частично с наказание, защото според съда не е разбрал, че удря друга кола. 
Случаят се разиграл на пътя Русе-Червена вода на 16 април тази година. На около километър от селото Й.М., без да се увери, че има видимост да изпревари безопасно, тръгнал да задминава движещ се пред него „Фолксваген“. В това време срещу него се задал автобус и за да избегне челен сблъсък, мерцедесът бързо се вмъкнал в своята лента точно пред фолксвагена. При маневрата закачил и едната му гума и джантата, като ги повредил, но не разбрал за станалото и продължил пътя си. 
Другият шофьор обаче сигнализирал за инцидента. Й.М. бил открит от пътните полицаи и наказан административно от полицията с две глоби - едната от 100, а другата от 200 лева. Имало и трета санкция - забрана да шофира за два месеца. 
По-голямата глоба била за неспазване на безопасна дистанция, като това е станало причина за катастрофата, както и за нарушаване на правилата за изпреварване. Стоте лева и забраната да сяда зад волана пък били, защото не спрял, след като закачил гумата и джантата на фолксвагена.
Й.М. обжалвал наказателното постановление, а съдът преценил, че той наистина не е разбрал, че е закачил другата кола и отменил наказанието в този му пункт. Глобата от 200 лева обаче остава, защото правилата за изпреварване наистина са били нарушени.