33-годишен затворник в Белене се размина поне засега с нова присъда за изтеглени 1500 лева от чужда кредитна карта.
На 4 декември миналата година Георги Друмев, който имал присъда за грабеж, но поради изтичане на давност отървал затвора, намерил в района на Университетска болница Русе кредитна карта с ПИН-кода, прихванат с ластиче към нея. В началото помислил, че картата е с изтекъл срок, но като я огледал, установил, че е напълно валидна.
За Друмев това се оказало като пещерата на Аладин и прибрал 1500 лева с четири тегления. Не след дълго обаче бил заловен за разпространение на наркотици и в досъдебното производство изплувала и историята с източената чужда кредитна карта. Междувременно пък се установило, че Друмев е откраднал и мобилен телефон от момиче на улицата. Докато разследването за изтеглените пари от картата било в сила, Друмев бил осъден за наркотиците и кражбата на общо 6 месеца затвор, които в момента излежава в Белене.
Насроченото за вчера дело за откраднатите от картата 1500 лева не успя да тръгне. Затворникът бе докаран под конвой от Белене, но се оказа, че не е получил обвинителния акт за новото обвинение. Адвокатът му поиска отлагане и следващото заседание ще бъде на 18 октомври. Ако бъде признат за виновен за това престъпление, Друмев може да остане в затвора за още минимум две години. Отделно ще трябва да плати глоба равна на двойния размер на отнетите от картата пари, тоест 3000 лева.