Дългогодишната национална шампионка в хвърлянията, а сега треньорка в СКЛА „Локомотив“ /Русе/ Атанаска Димитрова стана шампионка на балканското първенство по лека атлетика за ветерани в Стара Загора. Атанаска не само спечели златния медал в хвърлянето на чук за своята възрастова група /при положение, че нейната коронна дисциплина е дискът/, но го направи и с нов балкански рекорд - 35,46 метра! Всъщност тя видимо се намира и досега в чудесна форма и ако се запише за участие в редовното ни държавно първенство за жени, със сигурност ще бъде по-силна от по-младите хвърлячки. 
„Състезанието беше малко неприятно заради много силния вятър. Като цяло станах шампионка без кой знае какво напрежение. Важното е, че състезателната ми тръпка е жива, затова и се насладих на опитите си“, каза Димитрова пред „Утро“.
Друга русенска лекоатлетка - Анелия Нунева, пък е сред главните действащи лица в новия брой на списание „Спринт“. Нунева разказва спомени, свързани с великите звезди на леката атлетика Флорънс Грифит-Джойнър и Мерилин Оти.
Нунева продължава да е голяма - може би мнозина не знаят, но националният рекорд на 200 метра продължава да е неин - 22,01 секунди от 1987 година, а не Ивет Лалова, както понякога се смята погрешно.