Скромно участие в тазгодишното издание на международния технически панаир в Пловдив ще има русенският бизнес. Изложението се открива днес, а желание да покажат своя продукция са изявили само „Труд“ и „Щайнер Електроник“.
Както „Утро“ вече писа, русенският производител на керамични изделия ще покаже в Пловдив уникална за света технология. Разработеният от техническия екип на компанията метод позволява изработка на клинкерни изделия по полусух метод, не чрез екструдиране, а чрез пресоване, което премахва ограниченията върху формата им и позволява премахването на някои операции, снижавайки себестойността.
„Щайнер Електроник“ продължава традициите в изработването на печатни платки в Русе и ще представи в Пловдив свои електронни елементи и технологии за повърхностен SMD (Surface Mount Device) и конвенционелен ТН (Through holе) монтаж на печатни платки и електронни изделия.
Това ще е 73-тото издание на международния панаир в Пловдив, който води началото си от далечната 1892 г. В последно време обаче изложението изгуби предишната си привлекателност въпреки опитите на собствениците му да бъде превърнат в истински делови форуми за инвестиционни стоки и технологии в Югоизточна Европа. Все пак, през миналата година в панаира и съпътстващите го 11 специализирани изложби участваха 563 фирми от 36 държави, а посетителите по официални данни бяха над 25 хиляди.