Британско-американската шпионска комедия „Кингсман: Златният кръг“ е продължение на филма „Кингсман: Тайните служби“ от 2014 година. „Кингсман“ е тайна, международна разузнавателна агенция, чиято основна цел е да защитава сигурността по целия свят. 
В новото приключение, което тества силата и съобразителността на агентите до краен предел, шпионите водят война срещу безмилостен противник, за да спасят света. Познатите герои са изправени пред ново предизвикателство, когато тяхната главна квартира е разрушена, а целият свят се оказва под заплаха. На хоризонта се появява нов злодей, наричан Попи-прословут престъпник и член на нова тайна организация, която цели налагането на нов световен ред. В ролята на Попи се превъплъщава Джулиан Мур. За да й се противопоставят и да спасят света, Егси (Тарън Еджъртън) и Мерлин (Марк Стронг) се отправят към Америка, а пътят им ги отвежда до шпионска групировка, която носи името „Стейтсмен“ още от времето, когато и двете организации са били създадени.
Двата екипа на елитните шпионски отряди ще трябва да обединят сили, за да се преборят с общия враг. Новото приключение поставя на изпитание силата и възможностите на агентите от двата отбора в борбата срещу безскрупулния общ враг. Това всъщност вече се е превърнало в навик за Егси, в чито роля влиза Тарън Еджъртън. Той владее множество оръжия и борави с тях като подобрена версия на Индиана Джоунс, само че от тайните служби. При цялата тази ситуация шпионите са принудени да намерят общ език и заедно с американските си колеги да спасят света от надигащата се сила на злото. Хали Бери ще бъде в образа на Джинджър-технически съпорт на Кингсман, Педро Паскал ще е агент Джак Даниелс, а Чанинг Тейтъм играе агент Текила.
Филмът „Кингсман: Златният кръг“ е режисиран от Матю Вон и е адаптация на едноименния комикс на Марк Милър и Дейв Гибънс.