Седмица след като грабна короната на Мис Вселена България и беше избрана да защитава честта на страната ни в Америка на тазгодишното издание на един от трите най-престижни конкурса за красота в света големия световен конкурс за красота, еуфорията все още не напуска 17-годишната русенка Мира Симеонова. Въпреки че от 6-годишна българската претендентка в надпреварата за титлата на организираната от Доналд Тръмп до 2015 година надпревара участва в конкурси и е свикнала с модната сцена, преживяването на бляскавата церемония, на която получава короната като победителка в националния конкурс за красота, е несравнимо и изключително вълнуващо. 
Емоцията е огромна. 
Чувствам се доста по-добре, когато изляза на голяма сцена и много ми харесва вълнението
Тръпката и усещането е водещо. Все още обаче всичко е много прясно, не съм се ориентирала и не мога да осъзная какво се случва, разказва Мира, която се отличава с естествена красота, широка лъчезарна усмивка и грация. 
Бляскавата кариера на българската представителка за Мис Вселена 2017 тръгва стремително към върха през март миналата година, когато Мира беше коронована като най-красивата русенка за 2016. Още тогава тя вероятно можеше да бъде излъчена за победителка в големия конкурс за красота Мис Вселена, но тогава възрастовата граница възпрепятства нейното участие. 
Всъщност и тази година Мира изпитва известно колебание дали да участва, тъй като докато тече периодът на записване, русенската красавица се разболява. Този път обаче, за разлика от миналата година, когато единадесетокласничката се записа за надпреварата Мис Русе в последния ден и за малко да загуби възможността да се бори за короната, Мира бързо взема решението. 
Имах желание и миналата година, но бях по-малка и реших да изчакам
И тази година обаче се поколебах дали да се запиша, но после си казах, че за края на лятото мога да си организирам нещо различно, споделя победителката. 
В периода от година и половина между двата конкурса за русенската красавица се случват известни промени, тъй като вниманието на медиите се насочва към нея, а с това се увеличават професионалните й ангажименти, фотосесии, ревюта и пътуванията. 
След конкурса през март 2016 имаше период, в който хората ме разпознаваха, но премина. В личен план тази титла не ме промени, но опознах много други сфери в живота, запознах се с повече хора, споделя Мира.  
Сега обаче чаровната русенка стъпи на най-високото стъпало в националната надпревара, прослави Русе и ще представи страната ни в конкурса в Америка, към който действащият американски президент Тръмп никак не е безразличен, макар че е продал правата за провеждането му. Това всъщност е най-големият успех за Русе след участието на Росица Иванова преди 12 години.
За спечелването на престижната титла Мира успя да се пребори в оспорвана конкуренция с 16 участнички, сред които и победителката на Мис Русе 2017 Габриела Великова. 
И двете красавици са възпитанички на Професионалната гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“ и са близки приятелки
Имаше доста голяма конкуренция и дори не очаквах, че ще спечеля. Но с всички момичета много си паснахме. Доста бързо започнахме да си говорим, нямаше някакво напрежение и завист между нас, обяснява Мира. 
Победителките в националния финал на конкурса Мис Свят Вселена бяха избрани от авторитетно жури, както гласи клишето, но в случая това наистина е точно определение - начело на оценяващите застана единствената българка, дефилирала и на двата конкурса Венета Кръстева. В трудното решение й помагаха още модният специалист проф. Любомир Стойков, бизнесдамата Мария Бонева, певицата Марина Кискинова, дизайнерът Стоян Радичев и други. 
Бляскавата церемония премина в три кръга, а
хореограф на конкурса беше Божил Николов, който е организатор на надпреварата „Мис Русе“
16-те претендентки се появиха първо в народни облекла, след това традиционно с бански костюми и на финала с официални бляскави рокли. Конкурсът ще бъде излъчен по телевизия „Кис 13“ в края на седмицата.
Конкурсът беше на много високо ниво и продължи около час и половина. Кристина Димитрова пя, а всички момичета представихме ефектен танц по време на дефилето по бански. Журито оценява всичко - лице, тяло и най-вече държание, поведение, присъствие на сцената и излъчване, разказа Мира. Тя подчерта, че преди церемонията красавиците са имали 4-5 дни репетиции и подготовка, а всичко е протекло доста леко, тъй като постоянно е имало хора от организаторите, които да им помагат. 
Сред първите, които поздравяват Мира за огромния й успех, са съучениците, а класният ръководител веднага публикува новината в страницата на класа във Фейсбук, където заваляват поздравления. Неизменно до русенската красавица е семейството й, което я подкрепя във всяко начинание и никога не се меси в решенията, които взема. 
Всъщност единадесетокласничката има тесен кръг от близки хора и приятели и не обича да се разкрива пред всеки. 
Допуска до себе си определени хора и то след дълъг период на опознаване
Имам добро отношение към всеки, но не обичам да съм близка с много хора. Предпочитам няколко приятели, но точни и истински. Много малко хора ме познават наистина, споделя Мира и допълва, че с времето човек може да я спечели и да го допусне до себе си. 
Единадесетокласничката е категорична, че въпреки ангажиментите покрай предстоящия конкурс ще наблегне над ученето. Най-много в училище й върви българския, а няколко месеца преди голямото събитие в Америка ще се съсредоточи и върху английския. След това пък ще започне активната й подготовка за кандидатстудентските изпити догодина, тъй като младата красавица планира да следва право. 
Наказателното право ме влече, но все още не съм решила къде ще уча, 
казва Мира и допълва, че е съвсем възможно правото и моделството да се съчетаят или поне тя ще се опита да го направи. 
Все още не е наясно с програмата на конкурса в Америка тази зима, но от предходни издания знае, че той протича в продължение на дни, с много представления и разнообразни инициатива, а за титлата Мис Вселена се борят над 50 красавици от цял свят. Това ще наложи отсъствието й от училище за около месец, но пък е амбицирана да положи всички усилия, за да навакса изпуснатия материал. 
Отсъствието й от България за толкова дълъг период от време до известна степен я притеснява, тъй като 17-годишното момиче не е свикнало и не обича да е далеч от родината, близките и приятелите. 
Радва се обаче, че именно тя ще представи България и то на такъв конкурс. 
Вълнува се и от срещата си с Мелания Тръмп, на която симпатизира
Чувствам голяма отговорност и изпитвам известно притеснение, но се надявам,че всичко ще мине както трябва и ще представя страната ни на ниво, казва русенската красавица.  
Оттук нататък за Мира предстоят чисто организационните въпроси, вадене на виза, подготовка на част от облеклата, както и активни приготовления и усилия за външния вид. Впрочем русенската красавица е с перфектните мерки 88-60-90, които поддържа без диети.
Това е ген и съм благодарна, защото иначе нямаше да изглеждам по този начин. Обичам да хапвам това, което ми харесва, не обичам да се ограничавам, като поддържам форма с леки тренировки, споделя 17-годишното момиче. Като по-малка се е занимавала с акробатика, след това с модерен балет, баскетбол и волейбол, но в момента набляга на други развлечения. 
В свободното си време Мира отделя внимание на семейството, обича да излиза с приатели и с тъга отбелязва, че лятото свършва, а тя не е успяла да си почине. След като обаче вече е избрана за българската представителка за Мис Вселена 2017, ангажиментите й рязко ще се увеличат, а времето за почивка съвсем ще намалее. Какви са шансовете на Мира и дали тя няма да е победителката на Мис Вселена за 2017 предстои да разберем съвсем скоро.