Футболистите на „Дунав“ ще излязат днес от 20 часа на стадион „Българска армия“ в мач срещу лидера ЦСКА. Двубоят от 10-ия кръг на Първа лига ще бъде рефериран от плевенчанина Петър Доровски. Негови помощници по тъчовете ще са Димитър Стоилов и Георги Георгиев. Работата на арбитрите зад вратите е поверена на Вангел Вангелов и Румeн Христов. 
След мача за купата във вторник срещу „Сокол“ в Марково отборът на „Дунав“ тръгна за София, където тренира на комплекса „Царско село“.
„Мисля, че момчетата са възстановени, а и някои от титулярите почиваха в двубоя срещу „Сокол“. Ще се срещнем с отбора, който няма загуба в продължение на 8 кръга, а и твърдя, че ЦСКА играе в момента най-добрия футбол в Първа лига. Ще е много трудно. Да се надиграваме с такъв съперник, ще е глупаво. Нашите шансове са да сведем грешките до минимум и да разчитаме на по-сериозен късмет“, каза пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов.
Как завършиха двата тима в 4-те си мача през отминалия сезон.
Дунавци шокираха ЦСКА на 11 септември миналата година с победа от 2:0 от Разград. Това бе един от най-добрите мачове на русенския отбор с прекрасни голове на Васил Шопов и Антон Огнянов.
Двубоят на „Българска армия“ /16 декември/ завърши при 3:0 за „червените“. Попаденията на Рубен Пинто, Чорбаджийски и Дюлгеров дойдоха обаче през второто полувреме с активното съдействие на съдията Ангел Ангелов. При 0:0 Ангелов не посмя да изгони вратаря Георги Китанов, спрял Шопов с брутален фаул.
„Дунав“ озори сериозно ЦСКА и на 7 май тази година в София. Отборът се държа храбро и получи спорен гол едва в 75-а минута /Каранга/. Румен Пинто направи резултата 0:2 едва в добавеното време от съмнително положение за засада.
Последният акорд бе на 31 май в Русе. Вярно, тогава „армейците“ дойдоха с втория си тим, но стана много хубав и интересен мач. „Дунав“ записа победа с 1:0 с последния гол на Самир Аясс като футболист на русенския отбор.