Ще представя в Русе и следващия си албум, който излиза догодина. Това обеща минути след слизането си от сцената в Летния театър Графа на Мирела Иванова и Стелияна Николаева, които спечелиха лична среща с него след концерта му в Русе в играта на „Утро“ и организатора на турнето „Монте мюзик“.
А самият концерт, посветен на промоцията на албума „Моменти“, беше спонтанен празник - от онези, които обикновено се правят в края на седмицата, а не срещу работен ден, защото после на никого не му е до сън. Макар че бе сряда, Летният театър се напълни с почитатели на Влади Ампов, които го аплодираха горещо. По сценарий публиката трябваше да участва в изпълнението на „вълк единак“, но тя не го знаеше и пя почти през цялото време.
Концертът бе съпътстван от ефектно светлинно шоу, но най-запомнящият се момент бе дело на самите зрители, режисирани от Графа. По даден от него знак всички прожектори угаснаха и изпълнителят помоли феновете да включат фенерчетата на мобилните си телефони. Получи се нещо призрачно, нещо приказно, което бе най-добрият фон на последвалите три балади.
И както на всеки голям концерт имаше еуфория, имаше екзалтирани хора и дори сълзи в очите.
Вие сте страхотна публика, казаха и Графа, и придружаващите го музиканти - и благодариха на всички за енергията, която им дават. И най-хубавото е, че това не беше просто обичайната протоколна похвала, а сърдечно признание, които се потвърди по-късно от обещанието Русе да стане част от календара и на следващото турне на един от най-популярните БГ изпълнители.