870 абсолвенти получиха вчера своите дипломи за висше образование с печата на Русенския университет „Ангел Кънчев“. 870 тоги се развяваха от сутринта в университета и в Канев център, а малко преди обед към небето полетяха също толкова академични шапки, с което бе отбелязана промоцията на випуск 2017. 
75 от завършващите бакалаври и магистри са първенци на своите специалности, а 15 са пълните отличници, каза във встъпителното си слово вчера зам.-ректорът проф.Пламен Кангалов. 
Имате подготовката и знанията, получени в университета, от вашата енергия, воля и устрем зависи да се осъществите като специалисти, каза ректорът проф.Велизара Пенчева. Тя отправи специален поздрав към роднините и близките на абсолвентите, които са ги подкрепяли по време на обучението в РУ. 
Проф.Пенчева връчи грамота от академичното ръководство на бизнесмена и голям дарител, доктор хонорис кауза на РУ, Игнат Канев. Бурни ръкопляскания съпроводиха награждаването, както и словото на госта от Канада. 
„Никога не съм си мислел, че ще участвам в такава церемония на такава институция, какъвто е вашият университет. Гордея се с това, гордейте се и вие с дипломите си - това е вашият паспорт за бъдещето ви, гордейте се с родния си край и бъдете добри българи“, каза Канев. 
Трима от пълните отличници на випуска - Теодора Йорданова от специалността „Компютърни системи и технологии“, Лиана Янева от „Екология“ и Слави Георгиев от първия випуск на „Финансова математика“ благодариха на преподавателите и академичното ръководство. Георгиев връчи и паметен сувенир на Игнат Канев.