Предупреждение за преместване в друго училище е наказанието, наложено вчера от педагогическия съвет на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Пеньо Пенев“ на 17-годишния ММА боец Г.А., който преби свой връстник от ПГ по туризъм „Иван П.Павлов“.
Както „Утро“ писа вчера, спречкването между двамата единайсетокласници станало до павилион за закуски до паркинга пред магазин „Мосю Бриколаж“ в понеделник след подхвърлен от спортиста коментар по адрес на момиче от училището по туризъм, за което се застъпил негов съученик. Заради доблестната си намеса момчето станало мишена на гнева на владеещия бойни спортове младеж, който го пребил така жестоко, че му счупил долната челюст на две места. 
Срещу Г.А. е образувано досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда, за което законът предвижда 5 години затвор.
Инцидентът е станал извън училище и ние не носим отговорност за недопустимата проява на нашия ученик. Това обаче не означава, че го одобряваме или го толерираме. Г.А. четвърта година е при нас и досега не е проявявал агресия към съучениците си, няма информация за други негови подобни прояви. Вчера по случая заседава вътрешната ни комисия за борба с противообществени прояви и тя препоръча да наложим това наказание след среща с ученика и негов родител, каза за „Утро“ след педагогическия съвет директорът на строителната гимназия Камелия Денчева.